2022-08-24
話說嚟食甜品之前其實已經啱啱食咗個幾豐富嘅晚餐,不過正所謂女人有兩個胃(其實我應該同牛一樣有四個😂),所以就算幾飽,甜品嘅話,點都會塞得落嘅😁。打開 menu,好快就決定咗食咩。鮮雜果厚 Pancake 伴玫瑰花釀醬及雲呢拿雪糕,顧名思義,pancake 超厚,外貌有啲似梳乎厘 pancake,可能以前引起過誤會,所以店家專登喺 menu 澄清呢個唔係梳乎厘。Pancake 鬆軟有蛋香,玫瑰花醬唔太甜,仲有好香嘅玫瑰味,配搭 pancake 非常 match,相比之下,芒果醬就顯得較為普通。比較遜色嘅係雲呢拿雪糕,齋睇佢雪白得過份嘅外表都有啲怪異,味道亦非常一般。另外我哋又叫咗特濃朱古力心太軟伴雲呢拿雪糕,呢個朱古力味濃得黎唔太甜,一切開,入面嘅熔岩標哂出嚟,好治癒😆,亦好好食。同樣,嗰球白雪雪嘅雲呢拿雪糕就係失分嘅一環😐。