2019-04-09 827 views
朋友起附近返工,介紹我食呢間平日佢既lunch飯堂!咁星期一夜晚就去食dinner,kick away Monday BLUE!餐廳環境都幾舒服,環境寧靜舒適,又唔會覺得好迫~老闆娘好好人!仔細同我地介紹有咩招牌菜~咁我地都跟住推介黎嗌!-我地2個人,叫左一個4-course set dinner ($418)同埋另外叫左一個意大利雲吞同埋意粉share黎食~燒大蝦沙律餐包籃分別有蒜蓉包和芝麻餐包。焗過既麵包好香脆! 周打魚湯,真係食到一粒粒既魚!-黑松露菌忌廉汁意大利帶子牛肝菌雲吞$178老闆娘特別推薦的一道菜,忌廉汁偏薄身,食落唔會太膩。雲吞入面的餡好多,有原粒帶子同埋牛肝菌,好香好好食!-清炒蒜片辣椒意粉$118同樣都係老闆娘介紹,唔好睇佢好似冇咩材料,最簡單既菜先突顯到大廚的功架!意粉軟硬適中,煮到al dente,麵質彈牙有咬口,蒜片、辣椒夠哂惹味,有少少辣味,又唔會炒到好油!估佢唔到咁好食~ -燒美國頂級西冷大約煮到七成熟,切開中間的肉呈粉紅色,肉質嫩而不鞋又多汁。仲附上海鹽同黑椒汁可以調味,但係我覺得唔需要加調味都已經好好食~食到牛扒的真正味道!配菜既薯蓉係我食過既餐廳之

餐廳環境都幾舒服,環境寧靜舒適,又唔會覺得好迫~

燒大蝦沙律

餐包籃分別有蒜蓉包和芝麻餐包。焗過既麵包好香脆!

周打魚湯,真係食到一粒粒既魚!

黑松露菌忌廉汁意大利帶子牛肝菌雲吞$178
黑松露菌忌廉汁意大利帶子牛肝菌雲吞

清炒蒜片辣椒意粉$118
清炒蒜片辣椒意粉

燒美國頂級西冷
配菜既薯蓉係我食過既餐廳之中最好食的薯蓉!老闆娘話自家製薯蓉係用新鮮薯仔做,好幼滑好香!
燒美國頂級西冷

最後食埋甜品opera蛋糕,好滿足的一餐!值得回頭的餐廳~人均$400食到咁高質既意大利菜好抵食!

值得一讚係餐廳的服務!每食完一道菜,waitress都會幫我地換碟,同埋都會keep住幫我地加水~
估唔到九龍城除左泰國菜出名之外,呢間意大利餐廳都好出色!
黑松露菌忌廉汁意大利帶子牛肝菌雲吞
清炒蒜片辣椒意粉