2022-04-14
觀塘工廠區真係好多好野食,你想食咩都有大把選擇😎 今次試左主打低糖低碳健康食品既 @catlanehk 仲有可愛貓店長阿里坐陣🐱蒜香牛柳粒炒椰菜花飯 $98成日見到生酮飲食者介紹椰菜花飯,一直都好想試下,今次終於試到啦😏 本身都無抱有太大期望,因為店主有溫馨提示低糖低碳食物連醃製、鬆肉粉都會免卻🤓 點知我同朋友都覺得好好食,完全可以媲美真正既炒飯!! 蒜香牛柳粒都比我地想像中嫩滑juicy😍 最重要係椰菜花菜營養成分高,又被譽為「蔬菜之王」富含膳食纖維,增加飽足感同時又唔增加身體負擔😙 食多幾碗都唔使內疚!! 芝士牛角酥窩夫配香滑炒蛋 $78以上主食咁健康,輕食方面嗌番個芝士牛角酥窩夫都唔算過分呀😌 真係好脆口,勁香濃🧀味!! 配上香滑炒蛋同🍟覺得超滿足💯抹茶鮮奶 $28朱古力特飲 $25飲品選擇唔多,但質素更為重要🤤 抹茶鮮奶口感好幼滑,而朱古力特飲無想像中咁甜,加埋cream同朱古力醬,正‼️焙茶卷蛋卷蛋竟然都做到岩漿效果,驚喜之外仲好好食😋 卷蛋真係好軟熟,入口即化,勁fluffy👏 本身都有啲怕個cream會有啲滯,點知完全唔會😎 cream既口感都幾light,幼滑得黎一啲都
蒜香牛柳粒炒椰菜花飯 $98
芝士牛角酥窩夫配香滑炒蛋 $78
抹茶鮮奶 $28
朱古力特飲 $25
焙茶卷蛋
卷蛋竟然都做到岩漿效果,驚喜之外仲好好食😋 卷蛋真係好軟熟,入口即化,勁fluffy👏 本身都有啲怕個cream會有啲滯,點知完全唔會😎 cream既口感都幾light,幼滑得黎一啲都唔甜,仲有好香濃既焙茶香👍