2016-07-30 338 views
因為之前我在英國exchange,識咗英國嘅朋友仔,他趁暑假來香港旅行,其中一天約了我晚餐,我決定帶他去食黃枝記!朋友對中餐好有興趣,睇下餐牌,原來是來自澳門的,菜式有好多選擇,粥粉麵飯樣樣適!最後我們點了鮑魚雞粒炒飯、士多啤梨咕嚕肉和果皮蒸鮮鮑魚。鮑魚雞粒炒飯的雞肉好滑,鮑魚粒數量不少,也不會很細粒,好彈牙,雞肉很稔。炒飯乾身蝦仔米,好香,還有粒粒翠玉瓜。再來也是鮑魚,果皮蒸鮑魚,蒸鮑魚好講究㗎,試過食過一間蒸過火,un過檫膠!這裡的火喉剛剛好,不會un,鮮味彈牙!果皮味濃!推介!還有是士多啤梨咕嚕肉,咕嚕肉外脆,細細粒,啖啖肉,朋友非常喜歡,都幾大碟!士多啤梨酸酸地,幾醒胃!朋友話下次都會再嚟,試下招牌雲吞麵!
最後我們點了鮑魚雞粒炒飯、士多啤梨咕嚕肉和果皮蒸鮮鮑魚。
朋友話下次都會再嚟,試下招牌雲吞麵!
2016-07-25
$150 (Dinner)