(Non-member)
好開心呀!原來係open rice己經有金兜記海鮮菜館既資料, 我雖然唔係open rice的會員,但我經常參考open rice的食評及在open rice尋找食的地方.其實喱間菜館我已經係2月頭,佢地新開嗰陣試過了, 因為有個friend係外國返左呢,所以同佢洗塵,剛好經過見到新開張所以入去食, ……都唔錯架. 我嗰次6個人食晚飯,食左一千蚊左右.我地都食得幾豪架……哈哈 我地想醒下謂所以頭盆食左沙薑雞腳 --- 奇怪有卥水味,不過好食喎,而且够𡘘 海蜇 --- OK,一般水準手拍青瓜 --- OK,一般水準主菜我地叫左燒乳豬1/4隻 --- 嘩嗰然係招牌菜,的確够晒脆,好食鹽焗雞半只 --- 一般水準啫啫生菜煲 --- 當個煲蓋一打開,妳就聞到好香,你會急不及待想食, 好够味咕嚕肉 --- 沒有驚喜炸蠔 --- 嘩一流,我鐘意食蠔,我覺得喱道菜好新鮮,咬落有汁, 正崧子蛋白炒飯 --- 賣相十分吸引而且香味十足,够鑊氣之後仲有甜品同生果送添這次晚飯,我地食得好滿意,

我地想醒下謂所以頭盆食左
沙薑雞腳 --- 奇怪有卥水味,不過好食喎,而且够𡘘
海蜇 --- OK,一般水準
手拍青瓜 --- OK,一般水準

主菜我地叫左
燒乳豬1/4隻 --- 嘩嗰然係招牌菜,的確够晒脆,好食
鹽焗雞半只 --- 一般水準
咕嚕肉 --- 沒有驚喜
崧子蛋白炒飯 --- 賣相十分吸引而且香味十足,够鑊氣

之後仲有甜品同生果送添

這次晚飯,我地食得好滿意,
2010-02-02
  • 燒乳豬