2024-10-17
中環半山真係好多美食,大部份都係西式嘢,今日介紹呢間都係比較少有嘅英式小酒館,食物方面有好多傳統嘅美食👍🏻佢有價錢相宜嘅lunch set,人均百幾蚊已經食得非常好😌我哋揀咗two course,揀咗前菜同主食。。前菜都好特別,一款係上面有一層好好味嘅醬,下面係麵包,非常香脆,喺其他地方真係未食過,值得一試。另外一份係炸雞,佢加入嘅綠色醬汁有啲印度風味,非常特別。主食方面,我哋揀咗雞肉漢堡同埋羊肉小米飯,中間嘅雞肉漢堡非常厚身,建議加入旁邊嘅酸菜一齊食,更加惹味。漢堡配嘅薯條都非常香脆,而且份量好足😍而羊肉嘅做法都幾中式,有啲似我哋食嘅蕃茄羊腩,再加入少少辣味,羊肉味都好出,鍾意食羊肉嘅建議一試。最後要讚吓佢嘅生啤,選擇多,而且隨便叫咗一杯都好好飲,我飲嘅係比利時生啤,離遠已經聞到浸香味,美食配啤酒真係一流🥰呢間餐廳平時行過以為好細間,估唔到入到去咁大,大到坐咗好多人都覺得好空曠,雖然日頭,但好多人同我一樣已經飲緊啤酒,氣氛好好😆