2008-12-25 12 views
尋晚平安夜,好多食肆都排長龍,而我係一個見有龍就閃0既人,所以同朋友都係採取冇位即走有位即入0既策略,唔知叫好彩定係點,一入女人街第一間就已經唔駛等,有位,冇錯,就係呢間新森林焗之專門店~我地覺得價錢都合理,唔係好貴,但我地都唔想食飯&唔想食芝士,so,雖然有個二人餐,但實在太多芝士野,唔0岩食…最後,我叫左龍蝦汁拿破崙海鮮焗長通粉(其實唔明點解要加「拿破崙」3個字囉@,@都唔關事…)朋友都叫左海鮮,不過係炒烏冬,我地冇加5蚊要湯同蒜蓉包,因為見到其他檯上d賣相唔係咁吸引,但加左8蚊叫餐飲,我叫左熱0既粒粒朱古力,朋友叫左凍檸茶少冰,佢呢杯係加5蚊,不過雖然佢已經叫少冰,依然覺得比較細杯,飲幾啖就冇喇~而我杯朱古力呢——你地都知所謂「粒粒」就係棉花糖,之但係杯野唔夠熱,溶唔到d棉花糖,不過都係「好」事,因為杯朱古力已經甜得滯喇>_<朋友0既炒烏冬同我0既長通粉內容大同小異,都係有青口、魷魚、蝦、魚、蟹柳,但我地都係覺得d味道過鹹,朋友最後只係食左一半,我比較餓,所以食剩唔多,而不幸0既係我地0既餐飲都「唔多掂」,因為d野鹹搞到好口乾,於是速速離開,出去買野飲喇~btw,

btw,呢度0既環境幾乾淨,都坐得幾舒服,um...食物就唔夾我地嘴型
甜得滯兼唔夠熱朱古力
龍蝦汁拿破崙焗海鮮長通粉
$48 (Dinner)