2019-01-14
今日岀左去上堂 番到屋企都成七點 男朋友就book左8點同我試下之前經過坑口村睇落唔錯既西餐廳 Davinci CookDinner Menu有別於一般既西餐廳 呢度既今日既餐湯係蔬菜湯 飲落好香滑 口感似係忌廉湯 但又多左種清新既感覺 好好味 跟上既餐包就好脆恐龍骨半份 ($198)店員一放上枱 我地都好驚訝 因為份量比我地想像中多好多 有兩大塊既豬肋排 仲配上一桶薯圈木枱盤上傳黎陣陣既BBQ炭燒香味 我忍唔住即刻切開黎試下 無諗到d肉非常容易甩骨 食落外酥內嫩 肉質軟腍 又夠入味 相信小店一定花左唔少既心機用長時間慢煮呢一大舊既恐龍骨達文西至尊Pizza ($118)呢度既pizza就係我地今次黎既目的 Menu上有好多選擇 真係花多眼亂 最終我地點左呢個推介既至尊pizza 個批底係做得唔錯 又薄又脆 係我中意既type車打芝士焗松露薯條 ($68)芝士既份量實在太少了 只有表面個幾條薯條沾有芝士 雖然熱辣辣又夠脆 但係始終有d失望 而且無預計到個恐龍骨有跟埋薯圈 一次過好似食左好多煎炸野咁飲品或者甜品只可以揀一樣 當晚既甜品係木糠布甸 雖然好想食 但係因為太飽既關係只係揀左飲品
Dinner Menu
恐龍骨半份 ($198)
達文西至尊Pizza ($118)
車打芝士焗松露薯條 ($68)
飲品或者甜品只可以揀一樣 當晚既甜品係木糠布甸 雖然好想食 但係因為太飽既關係只係揀左飲品 下次黎其實可以點少d野食
餐廳既環境氣氛都舒服 店員既服務態度都好好 主動加水 又幫我地調去個舒服無咁迫既位置 值得一讚