2008-07-14 34 views
差,一次都厭多呀!尋晚本嚟一早都諗住食韓燒,但機於以前旣經驗,香港自助式韓燒都唔多好(指食物冇乜特別、服務及地方清潔度),所以出門口前都喺呢度search一番,我男友已經喺旺角,所以都係捒番喺呢區,順便可以叫佢先去望下,結果都係見樓下招牌介紹都好似差唔多,就撞左上呢間咁既(嘅嘢)!我地行下行下都係要食宵夜價,上去都仲有半間舖坐緊人,但係都有好幾張大枱已走,點知啲伙計呢度又話唔坐得,嗰度又話留左,有張大枱又未執,所以就坐底左喺其中一張已經坐左兩位客旣兩櫨枱度嘞(另一邊佢地叫我地可以坐嗰張,情況都一樣)!我就諗住去過洗手間先,順便洗洗手,未入到去,已經覺得周圍好污漕,唔知點解女厠係開住門,男厠反而係關既,入到去得兩格,不多評價,連一滴梍液都冇,仲嚇然發現個厠所係男厠改裝,好(奈)人尋味囉!只係用個類似白色嗰啲大垃圾袋封住就算囉!唉!算啦諗住一次半次,出到嚟經過食物區,見啲嘢都唔多開胃,特別係嗰啲所謂旣日式(嘔司),啲魚生完全係好似瘀左咁旣色囉!乾既!我男友先去攞嘢食點知攞正啲(瘀生),無他既,佢鐘意三文魚丫嘛!我同佢講我一啲興趣都冇,佢話可以頂住肚先唔洗等燒喎,心諗你鐘意啦,我就唔淨在嘞
差,一次都厭多呀!

唉!算啦諗住一次半次,出到嚟經過食物區,見啲嘢都唔多開胃,特別係嗰啲所謂旣日式(嘔司),啲魚生完全係好似瘀左咁旣色囉!乾既!我男友先去攞嘢食點知攞正啲(瘀生),無他既,佢鐘意三文魚丫嘛!我同佢講我一啲興趣都冇,佢話可以頂住肚先唔洗等燒喎,心諗你鐘意啦,我就唔淨在嘞!

坐隔離一男一女好似係frd(嗰女比較man style),一直都好似好唔鐘意我地坐底咁,好似坐咗佢地個位咁(佢成個大Gucci Bag同袋鞋放正我同佢中間,見有人坐底都無移過少少,又冇放啲過另一邊)我唔係好明所以,後尾聽倒佢地講電話先知原來佢地仲有一個人嚟緊,我問佢地係咪仲有人嚟,佢話係,咁我就同啲伙計講話調過隔離張枱(啱啱執好),佢又要問另一個,跟住好似好話得事個四眼叔話:「你地坐緊六人枱咖」(嗰時已經十一點三、四,我地坐底後都陸續有人埋單走)我話:「人地仲有人嚟緊呀」「人地嚟到先啦」「我話人地已經上緊嚟啦,隔離又唔係有人坐,做乜唔調得呀」「(嗰樣好Q串)嗰張留左呀,人地上到嚟我地自會安排啦!」

我嬲嬲地咪叫我男友唔好攞啦,走啦!都唔明做乜俾錢幫襯仲要受住氣嚟背脊骨落囉!
人人都有選擇既,大家衡量吓啦!

補充:跟住我地終於去左銀城頂樓間漢和,好好好好好好好多,人地論坐位、地方、環境、前菜、燒烤火煱料、以至飲品甜品都好唔錯,雖然宵夜都仲要$88同等左一陣位(一樣係任燒任飲任食),起碼我地可以開開心心弦續倒我地喺韓國旅行食唔夠皮旣韓燒丫!
$100 (Last Night Supper)