2024-08-13 134 views
第一次食日式撈麵,原來咁好食😋~ 覺得啲麵條好食,煙韌有咬口,但小朋友都食到,好有質感,又掛到汁!食撈麵掛汁好重要😉。DINO Kids套餐有兩款:炸雞件🐔外脆內嫩,豚肉厚切美味~ 好多紫菜碎、蔥碎,好香!隻蛋又好靚😍 全部撈勻食,兩兄弟一人 KO 一碗😋😋仲有甜品海鹽雪糕🍧,咸咸甜甜又有濃郁奶香,啱晒夏天降溫😌。我就食招牌 #原味東京撈麵 ,一個麵有4重食法,おいしい~ 辣肉碎 + 溫泉蛋 + 大量蔥&紫菜,仲有生蒜&魚粉,先戳蛋撈勻食,麵條變得香滑,由於配料都係味重味,所以整碗都偏濃味,鍾意清淡嘅要注意😉,食落有層次感,好多味道都慢慢出黎。食咗1/3就加黑胡椒,提升香氣。最後1/3就加秘制香醋,酸酸地好醒胃,好鐘意呢種清新。最後仲可以問侍應拎白飯,撈埋啲醬汁清碗,味道豐富😋😋!配杯 #伊勢宇治抹茶🍵,減退飽飽的感覺😆!
第一次食日式撈麵,原來咁好食😋~

仲有甜品海鹽雪糕🍧,咸咸甜甜又有濃郁奶香,啱晒夏天降溫😌。

我就食招牌 #原味東京撈麵 ,一個麵有4重食法,おいしい~

食咗1/3就加黑胡椒,提升香氣。

最後1/3就加秘制香醋,酸酸地好醒胃,好鐘意呢種清新。

最後仲可以問侍應拎白飯,撈埋啲醬汁清碗,味道豐富😋😋!

配杯 #伊勢宇治抹茶🍵,減退飽飽的感覺😆!