2018-04-27 338 views
今日帶同事到此午餐,平日自己一個人食掛住玩電話,但今日跟同事傾計時有店員跟我地傾計,所以了解好多。原來呢間學記係老店,36年前因為之前的位置要拆才搬到現址,店內收錢的阿姐原來現在已經98歲,佢23歲就開始做店員,相信依家好少公司有咁高年資的員工。原來YOHO MALL, 奧海城大食代,太古城中心大食代都有分店,成日見老店咁簡漏的裝潢,真係估唔到有好多分店⊙_⊙佢地元朗有自設工場,將粉麵送去各分店,在香港以外仲有兩間分店,老婆婆紮起頭和唐裝衫俾我感覺係呢間店的ICON(^_-)今日我食牛肚牛筋河,味道不錯,牛肚夠晒軟熟,依家趁天氣未熱才堂食,通常在炎熱的夏天我會買外賣返辦公室吃。

2018-04-27
Type of Meal