2023-07-10 210 views
每次去屯門探姨媽Dipper同Daddy都一定一齊周街行去搵嘢食😎講到要喺屯門搵嘢食,不得不提梗係去紅橋,中西日法韓乜都有,但係我哋今次揀嘅係越南嘢🤩!我哋發現原先喺德政圍嘅輝煌越式法包 @banhmi_huyhoang 😸搬咗過嚟紅橋,以前只做外賣,而家新店仲有埋堂食🥳,大熱天時🥵,梗係最好有冷氣坐低慢慢食啦~🥴三心兩意嘅我哋決定叫二人餐($195)乜都食吓~二人餐可以任選兩款食物,法包檬粉或者飯。我哋就揀咗「越式香茅牛肉法包」同埋「越式雞扒撈檬」,跟餐仲有小食拼盤半份,芒果香芋春卷兩件,加汽水兩罐。☺️係啦,佢哋仲有學生優惠着校服或者有學生證都會送一包紙包飲品🥳Dipper 點睇都係學生啦,所以我哋都要咗盒菊花茶~Dipper 最鍾意就一定係小食拼盤,一次過試晒四款小食,魚露雞翼同順化豬肉串真係食到唔停得口🤤。Daddy就最欣賞撈檬嘅汁,唔會太酸,搭配埋檬粉撈住食仲有一份清新😋。平時法包俾人第一感覺一定係「硬」,之不過經過今次之後,可以將我哋印象重新定義為「脆」「軟」👍🏻同老細傾開計,主廚即係老闆娘來自越南,所以選料上會更加越南,但係為咗更貼近香港人口味都好歡迎大家俾多啲意見,等佢哋

三心兩意嘅我哋決定叫二人餐($195)乜都食吓~
二人餐可以任選兩款食物,法包檬粉或者飯。
Dipper 點睇都係學生啦,所以我哋都要咗盒菊花茶~

同老細傾開計,主廚即係老闆娘來自越南,所以選料上會更加越南,但係為咗更貼近香港人口味都好歡迎大家俾多啲意見,等佢哋可以更上一層樓~💪🏼