2024-06-15
經過荃灣波仔全新概念店,見到有熱食檔,肚餓到咕嚕叫的yo決定入去睇吓有乜嘢食!✩熱食檔熱食小食有好多款,燒賣、魚蛋、茶葉蛋、薯角、蒸包等街頭小食,仲有我喜歡的粢飯,熱焫焫暖笠笠㗎♡︎ 拎到返屋企食都仲係煙煙韌韌,餡料十足!✩飲品主要有咖啡、乳酸梳打、花茶、燕麥奶特調… 夏天天氣熱,本yo毫不猶豫咁就叫咗杯「草莓番石榴乳酸梳打」ꨄ 口感酸甜清爽,yo仲一口氣飲到見到(*^‿^*)✩蒸飯/燉湯原來波仔熱食檔仲有蒸飯/燉湯,熱愛飲湯的yo選擇了燉湯「章魚合掌瓜湯」,是個用料十足的鮮濃湯水,不是yo以為的清湯,而且還附有不少湯料在內。✩波仔系列產品走入波仔店才發現,波仔產品好多樣化,由主食、小食,到糖水、粥品都有,主食更有不同系列,港式系列、健康系列都好吸引yo,仲有西式系列、素食系列等… 看著冰櫃內的波仔產品,讓人有種包羅萬有的感覺!突然覺得波仔給予忙碌的香港人更多選擇❣︎
✩熱食檔
✩飲品