2022-11-01
🦐🦐🦐🦐🦐超級無敵多蝦蝦蝦🤣影相都忍唔住舐咗好多下👅當日係老公正日生日,想玩得輕鬆又開心經朋友介紹下,知道有呢間釣蝦場 《🇭🇰 蝦立方休閒娛樂釣蝦場》朋友提點我記得預先打電話book位(我朋友話有時full曬場,所以book定位實無輸)當日係平日,去到大約2/3 full所以如果大家想週末/happy firday去就最好預先book定~book位前都有上網望過其他釣魚場,分別唔同地區,評價差距都大其實新蒲崗對我地黎講都遠,所以都有考慮過但最後都決定去呢間玩左3hrs!原因一:壽星仔女生日既前後3日,可以free 3hrs釣蝦!(價值$330 @3 hrs,即係2人同行1人價錢!🤪)而且係超多蝦蟹,不定時會不斷加份量!(圖中戰利品😂)原因二:Google同朋友對呢間店既總評價好高分!而且我地去完既feeling都一致俾呢間鋪既職員態度高度評價!生日最緊要玩得開心!無壓力,行程無出現意外😂職員一知道你需要幫手(例如個勾唔小心勾左上天花板😂😂😂釣到孖蝦/釣到蟹...)唔洗你自己叫,佢地都會勁快自動會出現過黎幫!真心超好!!!一開始店員會好詳細講解然後即時表演示範如何1min內釣到蝦+甩勾😂
超級無敵多蝦蝦蝦🤣
影相都忍唔住舐咗好多下👅
當日係老公正日生日,想玩得輕鬆又開心
朋友提點我記得預先打電話book位
(我朋友話有時full曬場,所以book定位實無輸)
當日係平日,去到大約2/3 full
其實新蒲崗對我地黎講都遠,所以都有考慮過
但最後都決定去呢間玩左3hrs!
(價值$330 @3 hrs,即係2人同行1人價錢!🤪)
而且係超多蝦蟹,不定時會不斷加份量!(圖中戰利品😂)
原因二:Google同朋友對呢間店既總評價好高分!
而且我地去完既feeling都一致俾呢間鋪既職員態度高度評價! 生日最緊要玩得開心!無壓力,行程無出現意外😂
唔洗你自己叫,佢地都會勁快自動會出現過黎幫!真心超好!!!
一開始店員會好詳細講解
然後即時表演示範如何1min內釣到蝦+甩勾😂
其間加左2次蝦,一大盤倒落個池
(記得把扼黃金15mins,蝦蝦會不斷上釣😂😂) 真心無諗過原來釣蝦係出奇的好玩!🤪
嗰日除咗釣到孖蝦(職員會即時幫你影,兼影你相留念😂😂仲有支嘢飲送!)
跟住我哋仲要係最後1分鐘嘅時候竟然釣到蟹! 自己見到眼都突埋👀...Lucky winnie 打爆機😆🤭
壽星大佬表示當日行程很滿意🤘🏻 釣到的戰利品可以選擇自行帶走 or 即場free加工整「鹽焗蝦」
鹽焗蝦/蟹係真心超好味!因為啲蝦蟹勁新鮮又生猛!
全部都大大隻 ,肥嘟嘟,超多蝦膏,好鮮甜😆位置:鑽石山mtr行過去~6mins
好方便,釣蝦場好寬敞又有冷氣嘆,坐得舒服又乾淨
可以自己帶飲品去/即場買都得
玩、食、嘆咩都齊曬😆😍 呢間鋪頭我俾100分!
如果有朋友生日/聚會,我一定好樂意提出再去呢間釣蝦場!