2019-03-28 459 views
呢排搬咗新屋!最緊要就係要擺啲嘢落雪櫃啦⋯⋯由於而家變咗小倆口食飯!一般早餐都會走咗去蒸包💕唐記包點就一流啦⋯⋯原來可以買凍包!自己返屋企再慢慢蒸熟⋯⋯包包保存得耐之餘⋯⋯又可以方便儲存今次都係食我最愛嘅紅豆包同埋芝麻包!番薯包都係我嘅新寵⋯⋯首先紅豆包彈彈鬆軟的包,再配上甜甜嘅紅豆蓉!美好嘅早餐就係這麼簡單!芝麻包不會過甜~配上黑芝麻獨特的香氣!十足濃郁,令人食完一個再想食多個☺️番薯包唔單止個樣似番薯,裏面的餡料亦都非常充足!軟綿綿~濃郁番薯茸令到成個包嘅層次完全唔同😆菜肉包~除咗有豐富嘅餡料之外⋯⋯包裏面亦都有豐富的肉汁配上椰菜豬肉,營養簡直滿分啦⋯⋯正正各位其實除咗堂食都可以考慮吓外賣!同場加映叉燒包💕叉燒包呢個就係老公仔食嘅真係有原粒大大粒嘅叉燒㗎~叉燒餡料調味非常之好!鍾意食肉包嘅朋友都係一定要買
今次都係食我最愛嘅紅豆包同埋芝麻包!番薯包都係我嘅新寵⋯⋯