2022-09-30
一位開始素食🌿嘅同事,放工帶我嚟這餐廳,好似叮噹把我帶入了時光隧道一樣😆,回到從前,店內播放著懷舊歌曲🎼及裝飾,滿滿50’年代氣氛,一坐低十分興奮。我哋點咗:🫐Mixed Berries $68以豆奶、香蕉 🍌及什莓🫐🍓打成,很香滑,飲得出真材實料。雜莓果昔後的電視📺是着的,播放黑白電影,好攪笑🤭。🌿南非國寶茶 $28沒有咖啡因的,口感順口甘醇。🦤北京烤片$78以素鴨,配以青瓜絲🥒、烤餅🫓、甜醬一齊食,賣相及口感與北京烤鴨很像。✨照燒醬汁伴素帶子 $78以磨菇🍄串起燒好,一客3串,口感甜甜哋,很有趣、很美味。🥗Trip to Bali $148賣相好豐盛,印尼🇮🇩加多加多沙律、配以炸豆腐、腰果、蝦片、香蕉🍌、以大豆做成嘅串燒口感彈牙,伴以椰汁🥥飯一齊食,口感惹味豐富。🥘Laksa Cha Cha Cha $148星州喇沙的變奏🎉,可選雜菜飯或印度煎餅,我哋選咗煎餅,以花生、椰汁、咖哩、腰果打成嘅醬汁,味道很香濃,配以煎餅一齊食,很有風味。這餐廳好近我公司,會常來~哈哈😄
我哋點咗:
🫐Mixed Berries $68
🌿南非國寶茶 $28
沒有咖啡因的,口感順口甘醇。
🦤北京烤片$78
✨照燒醬汁伴素帶子 $78
以磨菇🍄串起燒好,一客3串,口感甜甜哋,很有趣、很美味。
🥗Trip to Bali $148
🥘Laksa Cha Cha Cha $148
這餐廳好近我公司,會常來~哈哈😄