2024-04-08
之前同朋友食過佐敦𝙏𝙚𝙧𝙖的疏乎厘覺得唔錯🤓 法國藍帶廚師喎😍見圍方開左分店,就約埋一齊試吓佢哋嘅𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙨𝙚𝙩 𝙛𝙤𝙧 𝟮 😛餐廳依舊主打日式木系裝修,環境都算寬敞,坐得舒服,但要留意用餐時間限1小時,相信這大概是繁忙時間的安排吧🧐𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙨𝙚𝙩 包括兩位前菜,主菜,甜品和飲品~ 𝙃𝙆$𝟰𝟯𝟴+其實都算幾抵食😉🔆 是日餐湯:忌廉粟米湯🌽 🔆 凱撒沙律配香脆煙肉粟米湯夠真材實料食到啖啖磨碎粟米凱撒沙律🥗新鮮爽脆,正常水準🔆明太子蟹肉意粉呢個有驚喜,雖然出餐要等一下,但熱辣辣噴煙嘅出品都有誠意架~意粉🍝口感軟硬適中,最欣賞係每一條都沾滿蟹子明太子蟹肉~ 個醬𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 到呢~ 對得住價錢🤓🔆烤西班牙伊比利亞豬鞍豬鞍唔算太大,但伊比利亞豬就是有一種香氣🤓 其他餐廳用薯塊伴菜,但呢度用蘋果粒😊 豬肉配蘋果粒甜酸甜酸夠清新~豬鞍肉質尚算烤得小小外脆內𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮 ~ 如果可以再𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮多點我就更中意喇😆🔆流心芝士撻比得上日本好出名食芝士撻個間~出爐芝士撻有流心口感又唔太甜🥰🔆紅豆咖啡配椰乳&蜜桃🍑柚子茉莉烏龍茶飲品選擇好多~個人推薦咖啡椰乳, 椰味好出但唔會蓋過咖啡香~
🔆 是日餐湯:忌廉粟米湯🌽
🔆 凱撒沙律配香脆煙肉
粟米湯夠真材實料食到啖啖磨碎粟米
凱撒沙律🥗新鮮爽脆,正常水準
🔆明太子蟹肉意粉
🔆烤西班牙伊比利亞豬鞍