2009-08-24
同1個朋友到riso 食lunch, 之前食過幾次一直都覺得riso 幾好, 平平地但係又好食, 但今日食到d唔係幾好食既野! 我地2 個叫左2個set lunch, $40 包一個主菜一個小食一個甜品同野飲其實都幾抵! 南瓜汁雞絲燴紅米對呢個菜我真係覺得失望嫁, 因為平時d野都好好食嫁嗎, 但係今日呢個燴飯, 首先d紅米好硬, 硬到好似無煮過咁-__- 而且同本身既白飯完全唔夾, 好似食緊d又生又熟既米咁, 仲有d南瓜汁唔知去晒邊, 無左汁更加難入口呀個飯. 白汁海鮮闊條麵朋友叫呢個就好好多喇, 有一慣既水準, 白汁好多好濃芝士味夠撈晒成個麵, 而個麵都煮得岩岩好唔會太硬. 其實要食到煮得好既闊條麵真係唔易, 好多餐廳都會煮得太硬, 所以riso 呢個值得一讚! 炸薯角好食, 好普通既小食不過好食就得啦! 有2個sources, 有茄汁同芥末 雜莓汁同apple and eve雜莓汁好飲, 好夠濃, 反而朋友叫個個apple eve 麻麻, 淡左d 雪糕糯米滋同蜜瓜粒雪糕糯米滋無乜特別都係買番黎比2粒你個d, 生果反而比想像中好, 唔似雪左好耐個d, 食落都仲係甜仲有水仲有生果味既其
南瓜汁雞絲燴紅米
白汁海鮮闊條麵
炸薯角
雜莓汁同apple and eve
雪糕糯米滋同蜜瓜粒
其實我一直都幾鐘意riso只係意外會食到唔好食既野者, 雖然今日覺得麻麻但係我都一定會再黎既, 40蚊食到咁多野其實真係抵, 而且又可以慢慢坐唔駛急住走, 雖然半露天嘈係嘈左dd但係咁平都唔可以有咁多要求啦係咪?