2022-07-16 137 views
🕖時段-星期五夜晚7點前到唔多人 餐廳只有幾枱 應該主要做街坊生意 _為了飲椰子盅湯而來😋用原個椰子燉 無味精 無鹽無糖👍🏻上菜時係熱辣辣 隔住椰子未必feel到 飲個時記得小心燙口🤭餐牌上有寫每個湯的不同功效可以參考下 啱哂養生人士😆_▫️織金竹笙烏雞椰小盅 $66好甜好重椰子味🥥入面好足料 有竹笙 紅棗 同好多烏雞 全部都帶有甜甜的椰子味 因為椰小盅係用椰子水來燉湯 所以飲飲下會甜到會有少少好似飲緊椰子水咁 真係好濃! _▫️織金竹笙子排椰小盅 $66呢款都係好濃椰子香味 好鮮甜 但無烏雞個款咁甜 似屋企煲湯既味 (我自己比較飲慣呢款😛) 入面同樣有竹笙紅棗 只係烏雞轉左排骨~ _▫️叉燒拼燒腩仔 紫薯飯 +$23嗌左湯只係+$23有埋套餐好抵食💰 套餐跟埋一杯自製山楂茶(無糖!)同啫喱 係有花奶㗎🥳 講返個主菜 燒腩仔有驚喜! 超脆皮 肥瘦比例剛好 記得襯熱食😆_▫️金脆鮮奶椰小凍 $55好香椰子味既奶凍 食完會覺得平時出面甜品鋪既椰皇鮮奶無乜真椰子味🤭😂_🍽環境住宅區小店 乾淨企理 餐廳姨姨好細心會用滾水淥過啲餐具先比食客😄見我地揀唔到食咩又會主動介紹👍🏻
🕖時段-星期五夜晚
7點前到唔多人 餐廳只有幾枱 應該主要做街坊生意
餐牌上有寫每個湯的不同功效可以參考下 啱哂養生人士😆

▫️織金竹笙烏雞椰小盅 $66
織金竹笙烏雞椰小盅

▫️織金竹笙子排椰小盅 $66
入面同樣有竹笙紅棗 只係烏雞轉左排骨~
織金竹笙子排椰小盅

▫️叉燒拼燒腩仔 紫薯飯 +$23