2019-09-19
睇到有雜誌介紹新開嘅”椰子日記”, 去開旺角都特登行多兩步去油麻地打個咭🤪. 店內鋪天蓋地椰子🥥theme甜品/ Drinks, 心思思一人一杯Drink先.>椰奶藍水晶 (HKD35)椰奶味好香, 好似飲緊light版椰漿, 零heavy感, 藍色Jelly好味😋得黎唔會一味得個甜字, 有啲𡁻𡁻口感, 顏色勁靚打卡able✌🏻.>椰香雪絨洛神花茶 (HKD29)飲開芝士奶蓋嘅我try try店主推介嘅”椰香”蓋洛神花茶, 細心嘅店主採用一款180度推開嘅杯蓋方便飲到層椰香”雪絨”, 口感方面較為厚實, 一啖有齊香濃椰子🥥味同洛神花茶天然味道, 原來有成個花茶包在內, 天氣咁熱飲完感覺真心爽.>招牌雙層椰凍 (HKD44)Attention!! Li款招牌椰凍係數量限定架🙀. 每日只售十五個左右, 底層以椰奶整成椰凍全天然味道, 仲會食到椰蓉椰絲添. 面層震騰騰椰子🥥水jelly狀, 一種滋味雙重口感.>巴西莓碗 (HKD56)以新鮮藍莓, 士多啤梨同香蕉即場打成嘅smoothie, 真心值得等耐少少, 佢集莓嘅甜味, 香蕉濃稠感, 椰汁嘅清新於一身,
椰奶藍水晶 (HKD35)
椰香雪絨洛神花茶 (HKD29)
招牌雙層椰凍 (HKD44)
巴西莓碗 (HKD56)
以新鮮藍莓, 士多啤梨同香蕉即場打成嘅smoothie, 真心值得等耐少少, 佢集莓嘅甜味, 香蕉濃稠感, 椰汁嘅清新於一身, 比一般smoothie更加清甜, 面頭嘅士多啤梨同藍莓都係新鮮juicy漲卜卜👍🏻. 不愧為店家網紅椰子🥥碗❤️.