2018-11-26 2000 views
Lobster Roll + Crab Roll($148)開業3年嘅Lobster Central龍蝦包專門店宣布即將光榮結業,直至11月29日,店內所有包類都會有買一送一優惠,想試就要趁早啦!Lobster Roll採用咗美國波士頓龍蝦,龍蝦肉口感紮實,但講真鮮味全無,而且份量好少,同圖差天共地,如果原價食就認真唔值,但要一讚佢個熱狗包,焗到外脆內軟,又充滿牛油香,唔錯!Crab Roll相反有驚喜!首先蟹肉好足料,啖啖都係滿滿嘅蟹肉,另外Crab Roll比Lobster Roll重口味好多,檸檬汁同牛油等嘅簡單調味唔會搶咗陣鮮味,而係令蟹味更加濃厚。雖然整體而言我會比正評個Crab Roll,但其實佢size都係好細,如果以原價買黎食,我都要三思三思