2015-11-10
走入荃灣,新開一間茄通餐廳,朋友都熱推~今日難得走入荃灣,就去食呢間~一入到去,懷舊裝潢,令人覺得走入冰室~環境舒適,坐得舒服嗌左個午餐(瑞士雞翼,沙律,蒜蓉牛油脆豬仔包)& 蕃茄濃湯通粉配牛乳炒蛋加牛肉同素菜,飲綠椰冰瑞士雞翼係餐廳招牌菜,朋友嘅午餐一上枱,我毫不客氣拎左隻瑞士雞翼黎食~ 瑞士雞翼好大隻,上色均勻,上枱已經好香,食落咸甜度適中~ 滋味度十足沙律係鮮果沙律,蘋果新鮮爽甜,個豬仔包烘得好脆,唔燶,蒜香味重之餘,亦唔咸成個午餐配野飲$42,好多野,唔算貴~蕃茄濃湯通粉配牛乳炒蛋加牛肉同素菜,餐廳另一招牌係茄通,熱推嘅當然要一試啦! 一上枱,d料足到嚇親,素菜同牛肉好足料,牛肉食落幾嫩身幾滑,素菜炒香上,又有不同菇類,好岩素食人士👍👍 菇類香而爽脆,亦有蔬菜,素菜真係幾多款~牛乳炒蛋,口感係滑入口,蛋香濃,加上茄湯,味道酸酸的,更令人覺得回味蕃茄湯係用蕃茄煮溶,茄味濃,可以配螺絲粉,入口螺絲粉口感較強,配上蕃茄湯酸味,開胃之餘,健康又飽肚,不得不試!👍冰室通常有紅豆冰之類懷舊飲品,餐廳不但有紅豆冰,更有菠蘿冰同綠椰冰選擇😋綠椰冰,係用綠豆蓉,豆蓉香,我唔鍾意豆蓉也毫不抗拒,椰
一入到去,懷舊裝潢,令人覺得走入冰室~環境舒適,坐得舒服
成個午餐配野飲$42,好多野,唔算貴~
綠椰冰,係用綠豆蓉,豆蓉香,我唔鍾意豆蓉也毫不抗拒,椰汁更令人愛上,椰味粉絲認真要試,椰味濃郁之餘好有椰香,真正椰味😍
價錢大眾化,原汁原味,味道不錯~ 😋😋😋