2018-05-06
其實喺灣仔銅鑼灣嗰頭食個lunch ,閑閑哋都要100幾十,想食好啲,其實都真係幾高消費,但今日同朋友經過呢間鋪頭,真係令我改觀,百零蚊,竟然可以食到高質pizza,仲要係任食即使價錢唔貴,入到去環境都十分有氣氛,場上全部都係搞鬼壁畫,睇完會忍唔住會心微笑其實佢除咗Pizza之外,仲有好多前菜、意粉同小食,真係好食得過,呢個肉醬意粉,唔係焗嘅,所以會比較乾身,醬汁份量啱啱好,不會太油膩炸薯角同雞翼都十分有水準,不過薯角比較飽肚蒜蓉包夠香脆,牛油夠香,十分不錯呢個德國腸拼盤十分有驚喜,有三款不同種類,各有特色,份量唔會太多,每樣事少少,啱啱好, 德國腸十分有肉味,絕對唔係平價貨我哋兩個人叫咗兩款Pizza ,每個Pizza都有九吋大,一人食一個嘅話其實都已經為皮,非常扺食,我個火腿白菌薄餅,好唔錯,白菌夠香,相對無咁油膩,Pizza餅底薄薄的、脆卜卜,讚啊而我朋友係食肉獸,佢叫咗個暴龍pizza,上面滿佈辣肉腸、火腿同埋其他德國腸,佢表示十分滿意雖然佢都食唔落第二個Pizza ,但佢就叫多咗個凍肉拼盤,上面有齊莎樂美、火腿同埋Parma ham,滿足哂佢喇Pizza放題價錢是不包括飲品的
肉醬意粉
炸薯角同雞翼都十分有水準,不過薯角比較飽肚
炸薯角
蒜蓉包夠香脆,牛油夠香,十分不錯
蒜蓉包
德國香腸拼盤
暴龍
意大利凍肉拼盤
Pizza放題價錢是不包括飲品的,所以我哋另外每人叫咗罐汽水,汽水本身都係雪凍左嘅,再另外配埋冰底,食pizza嘅話,夠哂冰凍解渴值得一讚嘅係佢個玻璃杯,上面印着鬼佬嘅字典解釋, 幽默搞笑又有創意
今次真係發現新大陸,喺灣仔都可以食到又平又正宗嘅意大利Pizza放題,質素好,性價比極高,而且下午茶時段仲更加平,絕對抵食,