觀塘工廈出咗名多隱世餐廳,但呢間魔膳廚房有大約二百幾好評,而且見到星期六下午係假日自助午餐,每位只係$88,我同女朋友迫不及待衝上去。一如工廠區既餐廳一樣,魔膳廚房面積非常大,樓底亦非常高。牆身掛上一排排嘅酒瓶、得意嘅畫作。整體以暗色為主。呢張dog boss係我最鍾意!自助午餐既選擇多,有女友鍾意嘅瑞士雞翼,肉嫩又入味。仲有我鍾意嘅煙肉芝士焗西蘭花,西蘭花稔軟程度啱啱好,厚厚嘅芝士鋪係西蘭花上面,真係非常正!意粉亦值得推介。意粉係鴨胸蒜香意粉,鴨胸非常大件,煎得非常香,意粉嘅蒜味亦夠,不偏不倚。自助餐有兩款湯選擇,我鍾意飲南瓜湯,女友又鍾意飲羅宋湯,餐廳一次過滿足晒我同女朋友嘅要求。甜品方面,我揀咗兩款迷你酥加麵包布甸,三款味道都唔錯,尤其是吉士忌廉酥,香脆酥皮配上甜甜嘅忌廉,令人有種食完一個再食一個嘅感覺。自助午餐仲附送一杯飲品。我個杯凍玫瑰咖啡嘅造型猶如餐廳嘅名字一樣,俾人一種充滿魔力既感覺。充滿玫瑰味咖啡非常香,又唔會太甜。女友就選擇熱蘋果紅茶,可以幫助消化,我地食食下原來每人都差唔多食咗六七碟大約$200左右就可以食到超飽,真係好抵!

呢張dog boss係我最鍾意!

大約$200左右就可以食到超飽,真係好抵!
2018-09-15
$100 (Tea)