2024-05-22 93 views
放假去上水探好友,一齊去試一間新開的餐廳,感覺真不錯。淮杞圓肉響螺燉赤肉湯 $58 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)見到無添加養生燉湯,立即叫嚟試下。湯原盅上枱,已經香氣四溢。一羹下去,滿滿都是湯料👍🏻湯頭清徹不油,非常清甜,感受到點點滴滴都是精華,果然真材實料,我同好友都立即雙眼發光🤩。原件蒲田燒鰻魚蛋包飯 $98 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)超級吸睛,鰻魚超級大條,就嚟隻碟都裝唔住😂。我哋兩個切開一半,都等於人哋出邊食飯嘅份量。鰻魚非常肥美,外脆內軟,鰻魚汁鹹淡適中,非常入味。滑蛋好嫩滑,啖啖都好滿足😌。香煎豬扒包 $46麵包非常軟熟,豬扒煎得香脆而不油膩,搭配爽口的蕃茄、生菜及青瓜,感覺幾清新,食完完全沒有負擔的感覺。咖啡紅豆冰 $38 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)勁吸睛,超級打卡able‼️紅豆蓉的玫瑰花,又靚又好味,配上絲滑濃郁的咖啡,真的深得我心😍。咖啡的香、紅豆的甜,這個組合真的冇得輸🤩。青檸梳打 $38大杯,酸酸甜甜,非常清爽及開胃。值得一讚的是侍應姐姐的態度,非常親切又好傾😂,服務態度一流。她仲話我哋知,他們食物多是自家製品牌,獲得好多人讚賞。全因為師傅曾經喺日本著名酒店就職,返香港之後喺多間米芝蓮酒店
放假去上水探好友,一齊去試一間新開的餐廳,感覺真不錯。

淮杞圓肉響螺燉赤肉湯 $58 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
淮杞圓肉響螺燉赤肉湯
原件蒲田燒鰻魚蛋包飯 $98 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
香煎豬扒包 $46
香煎豬扒包
咖啡紅豆冰 $38 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
青檸梳打 $38
大杯,酸酸甜甜,非常清爽及開胃。

值得一讚的是侍應姐姐的態度,非常親切又好傾😂,服務態度一流。她仲話我哋知,他們食物多是自家製品牌,獲得好多人讚賞。全因為師傅曾經喺日本著名酒店就職,返香港之後喺多間米芝蓮酒店度做過主管,經驗好豐富,叫我哋下次一定要試吓招牌荷葉籠仔蒸飯。講到咁正,等下次試完再話大家知。
香煎豬扒包
  • 燉湯