2021-07-17 1009 views
間餐廳嘅名令我唸起”Pokemon”, 不過店內就無比卡超啦😂,兩者其實無關係。依間餐廳標榜提供健康餐飲,適合鍾意食健康餐嘅人。有壽司卷、壽司飯、蕎麥麵和沙律等選擇,配料有設定咗嘅組合,亦都可以自選。傳聞星期一至五都有好多KOL嚟買外賣做lunch。我就無機會目睹依個繁忙情況啦,事關我唔喺附近返工。餐廳星期日休息,甘我唯有星期六抽時間過嚟。我嚟到嘅時候,店內有少量坐位,可以喺店內進食😊。我點咗個配料組合好嘅卷物(signature poke)。🏷Seafood Roll ($87)配料有八爪魚🐙、虎蝦仁🦐、蟹柳🦀、芥末蛋黃醬,仲有青瓜🥒、生菜🥬等。除咗肉類製品有煮熟之外🤔(蒸or滾熟),啲食材都無點加工,原汁原味,當中最突出嘅反而係啲蔬菜,食到鮮甜。感覺啲肉類製品需要啲醬料調劑下。卷物內有少少芥未蛋黃醬,如果醬量可以多啲,會更惹味。建議同店員講「要多醬」。*免加一

🏷Seafood Roll ($87)
Seafood Roll

*免加一
2021-07-17
$87 (Lunch)
Seafood Roll