2018-08-25 36 views
尖沙咀一向多美食,今次經過門口見到一間有氣派嘅日式串燒店-高木炭火鳥燒,之前一直都想去試吓,今次終於有機會了!餐廳環境佈置以木為主,以小鳥為主題,牆上面有一幅有趣嘅圖畫,圖中仲有兩隻小鳥和一隻豬仔係中間,非常可愛。座位方面更有吧枱同埋二人/四人枱設計。隨即店員就俾咗兩杯熱茶我哋,非常體貼,服務周到。飲品方面更有多款清酒同埋Cocktails選擇,仲見到有好多支大酒擺放喺雪櫃入面。我哋一口氣就叫咗以下嘅美食 : 鹽燒豚肉-食落去半肥瘦嘅口感,好正,而且一啲都唔油膩。燒鱔-啲鱔好新鮮,最重要係食落去冇乜骨,而且外皮燒得好香脆,好Juicy啊。雞腎-質感好爽口,味道剛剛好。雞翼-雞翼香脆可口,外皮已經好入味,咬一啖肉汁滲透晒出嚟,可見是新鮮即叫即整的。汁燒豆腐-一大件用竹籤插住,仲有一啲木魚鋪滿豆腐面頭,食落去豆腐質感好軟林林,非常入味。車厘茄煙肉卷-一串有兩件,煙肉有咬口,而且番茄好鮮甜,兩者非常match嘅味道。除此之外,黑松露牛肉金菇卷、蘆筍、蘆筍豬肉卷、燒大蝦、燒羊架同埋香蔥牛肉卷都非常美味,食到唔停口。最後計算過我哋食咗超過10款串燒,都已經非常滿足了。價錢都只係$600有找,每人

座位方面更有吧枱同埋二人/四人枱設計。

隨即店員就俾咗兩杯熱茶我哋,非常體貼,服務周到。

我哋一口氣就叫咗以下嘅美食 :

鹽燒豚肉-食落去半肥瘦嘅口感,好正,而且一啲都唔油膩。

雞腎-質感好爽口,味道剛剛好。

最後計算過我哋食咗超過10款串燒,都已經非常滿足了。

價錢都只係$600有找,每人平均消費$300已經可以享用到咁高質素,而且即叫即整、非常美味嘅串燒,真係值回票價,下次會再encore。