2020-06-12
椰粉湯紅既門口是一隻大椰子人大左要開始養生,開始要識得注重飲食健康,椰粉湯紅就係一間注意養生美食既食店,餐廳烹飪手法融合中西文化,很fusion,食材新鮮時令,而食物更係無味精,健康之餘食得安心,無添加都可以煮出有味道及有水準既食物。原隻椰皇燉湯特大椰皇佛跳牆($98)原隻椰皇上,賣相好吸引,打開椰盅蓋已聞到陣陣椰香氣味,入面既材料好多,有鮑魚,響螺,雞肉,花膠,排骨,竹笙,栗子,瑤柱,金華火腿,冬菇,白菜,芋頭,素翅等,食材新鮮,融入原有既椰汁燉四小時,每一淡湯都係精華,味道十分清甜,不油膩,亦帶有椰香味。鮑魚牆上霓虹燈很搶眼椰皇花膠冬菇燉雞湯($78)原隻椰皇上,熱辣辣,湯水清澈,味道清甜帶點椰子味,材料有花膠丶冬菇丶雞肉丶淮山等,花膠可以滋陰養顏,口感好滑,雞肉燉得好淋入埋味,冬菇好大舊厚肉,好足料。彩虹飯(+$8)彩虹飯係米加埋粟米粒和糙米(紅米),食落口感粒粒分明,而糙米膳食纖維高,幫助排毒,感覺好健康。 裝橫很粉色頭頂上面燈飾,幾靚。
原隻椰皇燉湯
特大椰皇佛跳牆($98)
鮑魚
牆上霓虹燈很搶眼
椰皇花膠冬菇燉雞湯($78)
彩虹飯(+$8)
裝橫很粉色
頭頂上面燈飾,幾靚。