2021-09-26 10 views
今日天氣超好,同朋友去荃灣行吓街。行到餓餓哋就揾嘢食。我哋唔想食連鎖店,所以揾吓附近有無啲良心小店去試吓,於是揾到呢間台式餐廳。可能時間尚早,我哋好好彩唔洗排隊,即刻入座。餐廳環境都ok, 少少文青感覺,枱與枱之間尚算有距離,當然唔能夠期望小店可以畀到好闊嘅位,但感覺都唔會太逼。我哋叫咗兩個set share食,一個係芋泥肉鬆吐司拼芝士粟米蛋餅餐,一個係牛肉麵餐,兩個餐配冬瓜茶同加$6配鳳梨手搖茶。牛肉麵食食吓先記得影相,所以無影到。牛肉麵聞落湯底有啲藥材味,但食落藥材味唔太出,湯底偏甜的,牛肉偏靭,肉味欠奉,呢個味道一般。但吐司同蛋餅就有驚喜,賣相超級吸引!芋泥好滑,夾埋肉鬆一齊配吐司食出奇地夾,不過都真係好飽肚,我哋share食都食唔晒。至於蛋餅都好正,芝士有拉絲效果,蛋餅外脆內軟,超級好味!飲品就味道正常,冬瓜茶就甜咗啲。整體服務正常,唔會話好殷勤,但上菜速度都快。下次經過要試埋甜品,好似都好好味🤩

可能時間尚早,我哋好好彩唔洗排隊,即刻入座。

整體服務正常,唔會話好殷勤,但上菜速度都快。

下次經過要試埋甜品,好似都好好味🤩
2021-09-25
$75 (Lunch)
  • 肉鬆芋泥吐司