2022-06-05
呢度從裝修去到服務都係走一種日式西餐廳既風格🇯🇵 呢度最signature 既就係佢既tatami位, 不過因為卜位既時候冇得揀位, 所以唯有去到撞下彩😌 咁啱到我地既時候見到有一張tatami枱, 問staff可唔可以坐, 但係佢話之後會有4個人坐, 所以冇俾到我地, 後尾一路都只係見到得兩個人坐🙈 不過我地今次坐既area都唔錯既😉 食物方面既選擇唔多, 飲品既選擇相對地多, 當中以抹茶最出名😊 每款lunch都會跟一碗餐湯, 今次飲既係creamy既南瓜湯🎃Omurice with wagyu demi-glace sauce 🐄($168)和牛蛋包飯既蛋好滑, 飯用左茄汁去煮, 食落有香香既蕃茄香帶微微既甜🥫 牛肉方面偏向硬身, 同我想像中既質地有啲唔同🤔 醬汁加左少少cream, 食落格外滑身配個蛋包飯真係一流🤤Lobster Risotto🦞 ($278)兩隻鮮甜juicy配埋香草一齊燒既小龍蝦開成兩邊擺左係蝦味勁濃既Risotto 上面, 飯既軟硬度啱啱好, 我個人覺得呢個好值得試😍Matcha Palmier🥠($40)兩件塗左滿滿香濃抹茶醬既蝴蝶酥上面佈滿左抹茶粉,
Lobster Risotto🦞 ($278)
Matcha Palmier🥠($40)
兩件塗左滿滿香濃抹茶醬既蝴蝶酥上面佈滿左抹茶粉, 蝴蝶酥既表面會有少少糖碎, 所以用手食既時候會有啲痴笠笠😂 蝴蝶酥整得好鬆脆, 而且甜度剛剛好, 果然係必點甜品😊
Sakura 🌸($54)
充滿日系感既一杯透心涼梳打茶飲味道幾特別😉 用左櫻花花瓣, 茉莉花茶, 梳打混合而成, 清香既茶味加花既香氣, 味道好清新特別🍃
Matcha Latte 🍵 ($54)
有熱同凍既選擇, 今次呢款係熱既, 凍既係$59🔖 抹茶味香濃順滑易入口, 飲落暖笠笠好舒服😌
呢度每一個地方都係打卡位, 基本上教好角度就會影到靚相👍🏽 除左環境靚之外食物既質素都唔錯, 不過價錢都係偏貴🤨