2021-06-19
上個禮拜日想同男朋友搵個地方傾下計 加上嗰日又勁熱 於是就去左哩間位於充滿懷舊風味嘅cafe~一開頭都擔心好多人 但係去到勁多位 而且非常有空間感 店內佈滿法式古董同家具 加上有大量植物作陪襯 真係好似去左19世紀嘅法國公園咁 非常舒適👍🏻肥Glor未坐定都打卡打到手軟了 可惜食物就麻麻地~·𝘍𝘳𝘦𝘯𝘤𝘩 𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘊𝘳𝘦𝘱𝘦 𝘛𝘦𝘢 𝘚𝘦𝘵 $268*𝘔𝘢𝘤𝘢𝘳𝘰𝘯 𝘹2外殼都算脆口 但唔係好食得出係咩味 得個甜字 一開頭仲以為會好濃士多啤梨味......🙌🏻*𝘋𝘢𝘳𝘬 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘊𝘢𝘬𝘦味道比想像中甜 冇黑朱古力嗰種香濃苦澀味 口感都算綿密滑順嘅~*𝘙𝘶𝘮 𝘙𝘢𝘪𝘴𝘪𝘯 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘊𝘢𝘬𝘦葡萄乾可以多少少 芝士味就夠重喇 但就似乎蓋過左陣rum味......*𝘚𝘵𝘳𝘢𝘸𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 & 𝘉𝘭𝘶𝘦𝘣𝘦𝘳𝘳𝘪𝘦𝘴 𝘊𝘳𝘦𝘱𝘦 *𝘉𝘢𝘯𝘢𝘯𝘢 & 𝘈𝘭𝘮𝘰𝘯𝘥 𝘊𝘳𝘦𝘱𝘦 Crepe係正宗法國薄餅 本身都有少少期待 蔬果就夠鮮甜喇 但crepe真係頗硬身同埋已經凍左 真係mamaday喇......*𝘐𝘤𝘦𝘥 𝘣𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦*𝘉𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘵𝘦𝘢嘢飲就冇特別啦
French Special Crepe Tea Set
*𝘔𝘢𝘤𝘢𝘳𝘰𝘯 𝘹2
*𝘋𝘢𝘳𝘬 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘊𝘢𝘬𝘦
*𝘙𝘶𝘮 𝘙𝘢𝘪𝘴𝘪𝘯 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘊𝘢𝘬𝘦
Strawberry and blueberries crepe
*𝘉𝘢𝘯𝘢𝘯𝘢 & 𝘈𝘭𝘮𝘰𝘯𝘥 𝘊𝘳𝘦𝘱𝘦
Banana and almond crepe
*𝘐𝘤𝘦𝘥 𝘣𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦
Iced black coffee
*𝘉𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘵𝘦𝘢
Black tea
嘢飲就冇特別啦 我覺得都係正常發揮 本身black tea同black coffee都好難唔好飲嘅🙌🏻
*結論就係只係for打卡同埋週末同朋友嚟哩度傾下計我覺得都唔錯嘅!
#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩
📍 Parc古道具公園 (觀塘)
觀塘鴻圖道60號鴻福工廠大廈10樓B2號舖
@parc1900s