2019-07-16 2438 views
放工約埋舊同事出嚟食飯吹水,懷舊一下順片睇下依家市場行情,佢出名就係韓國粉絲,咁一於去尖沙咀韓國街,順便俾佢表演下啲韓文,去咗一間真係 oppa 開的小店。啲名好得意憤怒的oppa, 裝修走韓國簡約風格,呢度最有人氣係韓式熔岩芝士比薩批,一於我哋都食返個先。大醬五花肉熔岩比薩 $198韓式熔岩芝士 切開夠震撼,大約8吋大的比薩批厚度十足,滿滿的芝士餡料,一啖咬落去全部都係芝,感覺非常飽滿。大醬+五花肉這個組合,滋味又惹味,越食就越想食。泡菜豬肉湯鍋 $99我覺得呢個係超值之選,唔使$100,已經有泡菜湯湯底飲,仲要係韓式嘅傳統湯底一人火鍋。一見到賣相已經夠豐富,配料有冬菇、白菜、紅蘿蔔、雜菌、洋蔥同埋大蔥;咁多蔬菜食落去多纖維又健康。另外再追加 牛肉片 $25,分開上。牛肉肥瘦分明,入口柔軟,味道不錯!韓國傳統金便當 $129.9呢個銀碼真係好搞笑,我哋揀咗最傳統嘅口味,金色嘅便當真係有愛心溫暖嘅感覺,好有家庭feel。尤其是鍾意食韓國嘅午餐肉同埋魚仔,再加埋泡菜、紫菜、煎蛋、撈飯一流!韓國飲食文化,可以考慮Angry Oppa 喔!
大醬五花肉熔岩比薩 $198
泡菜豬肉湯鍋 $99
韓國傳統金便當 $129.9
韓國飲食文化,可以考慮Angry Oppa 喔!
$250 (Dinner)