第一次同細佬媽咪去食飯,諗住近近地落屋企樓下商場食。因為最近商場新裝修完,媽咪又鍾意食中菜,最後就選擇咗去呢間試下。呢間招牌菜係片皮鴨咁就一定要試啦!但我地人少只可以叫半隻,但都份量都唔少。另一個我最鍾意就係黃金蝦同埋醋脆鱔,一試難忘。黃金蝦份量唔多,但真係每啖都充滿住咸蛋黃香味,好正呀!個脆鱔係我最愛,平時我係唔食酸,仲要係好怕酸!但佢味道唔太酸又keep到香脆,而且黑醋汁比紅醋香濃。最後食唔曬我都無做大哂鬼,打包返屋企留返第二晚加餸。細佬就叫咗黃金四季豆,又係食到無停口,超香!媽咪就叫咗個鴨子園炒飯,我就無食,因為我唔鍾意食飯但另一個口水雞就略嫌唔夠速,花生芝麻太少,唔夠香辣,不過肉嫩嘅。下次返娘家又多個食堂喇!
另一個我最鍾意就係黃金蝦同埋醋脆鱔,一試難忘。

黃金蝦份量唔多,但真係每啖都充滿住咸蛋黃香味,好正呀!

細佬就叫咗黃金四季豆,又係食到無停口,超香!

媽咪就叫咗個鴨子園炒飯,我就無食,因為我唔鍾意食飯

下次返娘家又多個食堂喇!

2017-09-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday