2021-05-31 99 views
抗疫二人餐 $178想食好耐嘅師大夜市過江龍,今次見到唔係好大條隊終於可以食到!招牌燈籠滷味(自選麵:冬粉)二人餐嘅滷味已定,有蹄䠙、豬耳朵、甜不辣、麻吉燒、百頁豆腐、白蘿蔔、空心菜、杏鮑菇首先不得不大讚自己麵底揀得好,冬粉(即係粉絲)吸湯力高所以有濃濃嘅滷湯味,但亦都因為吸力高,啲湯好快就所剩無多🥲咁多種滷味中,所長大推蘿蔔、豬耳同甜不辣。蘿蔔同豬耳都係極之入味,蘿蔔切成細細粒,容易入味得嚟又方便食,豬耳係入面得嚟保持爽脆,抵讚👍🏻另外私心推甜不辣,因為所長未食過唔係炸嘅甜不辣,原來都好味㗎,可以有同樣QQ嘅口感得嚟又唔怕熱氣。整體嚟講十分滿意呢碗滷味,味道好之餘份量其實都比想像中多😍Shake shake 海苔鹽酥雞上碟時會有一碟雞同一個紙袋入面有海苔粉畀食客自己shake,搞掂先倒返落隻碟度(相中為已shake狀態),即刻諗起細個食shake shake薯條嘅感覺。熱辣辣上碟,雞肉夠嫩唔柴,海苔粉亦足夠,shake完可以包裹晒所有雞肉都仲有剩少少喺碟底。燈籠古早滷肉飯細細碗,味道正常,肉飯比例都ok,入去時間尚早唔係好餓,主要交畀友人ko碗飯。自選手搖飲:茉香奶綠、古早冬瓜茶偶爾

抗疫二人餐 $178

招牌燈籠滷味(自選麵:冬粉)

Shake shake 海苔鹽酥雞

燈籠古早滷肉飯

自選手搖飲:茉香奶綠、古早冬瓜茶
偶爾放肆一下,今次冇叫半糖/微糖,味道正常,抵讚位係夠大杯夠凍,依家呢個天氣真係好重要🥲