2022-10-27
平時有買開AIA保險既人都知AIA Vitality會有免費英皇戲飛,所以我成日都會去睇🤣今次睇飯戲攻心既時候經過發現有間新鋪賣就買左2杯野飲,感覺開心過食爆谷汽水🤪🤪(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑紅玉寒天奶茶($38)呢杯有啲驚喜呀🥰啲紅玉同寒天口感超正,一粒粒煙煙韌韌勁有咬口,然後奶茶味道都好重奶味,叫左半糖略微少少偏甜,如果唔飲太甜既可以再叫少啲甜呀😝😝桂花烏龍桃膠 ($38)平時食甜品都醉愛食桃膠,見佢呢個配搭好養生就叫左黎試下,平時係其他飲品鋪少啲見🤪🤪桂花同烏龍味道好夾好清香,桃膠都勁多勁足料,飲完好似好養顏咁😂😂本身想叫半糖,不過店員好好咁提醒本身係用桂花糖所以味道都唔會話好甜,就建議我地試少甜就可以,出到黎味道岩岩好😎😎價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑飲品價錢黎講都係同平時差不多,其實本身都想試下佢啲甜品,不過趕住入場就食唔切喇🙈🙈飲品Size都幾大杯,一個人飲一杯都好多,如果睇睇下戲怕要去廁所既人share一杯穩陣啲😂😂同埋佢個杯都幾實淨,佢仲好貼心咁比我地一個袋仔拎住方便啲,個袋都好靚貼埋仲可以重用嫁🫶🏻交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑平時大家行荃灣應該去開荃灣
(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
紅玉寒天奶茶($38)
桂花烏龍桃膠 ($38)
價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
平時大家行荃灣應該去開荃灣廣場或者荃新天地1期多啲,因為荃新天地2期多數係野食/戲院,所以感覺人流少啲,同埋要行遠啲🙈不過今次因為睇戲就冇揸車喇,始終荃灣四圍都有天橋駁住,勁方便😎😎
環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
鋪頭係係賣爆谷行前多2步個位置,入戲院必經之路🤪平時未入得去大家都會企係個個位等入去😂入面鋪面都好乾淨企理,你買完係個到食完再睇戲又得😋又有啲比你影相既打卡位,同埋佢今期應該係同Barbie crossover推出左啲精品,都幾靚同幾特別🫶🏻
性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
平時去戲院睇戲只可以拎戲院小食部啲食物入去,通常都唔太吸引,而家多左珍珠奶茶呢個選擇真係勁正,其實肚餓仲可以叫下佢啲小食試下,下次去睇戲再試下🥰🥰