2021-03-04
Mamaday依個名已經係無人唔知~ 除咗食到玩味正餐嘅銅鑼灣同尖沙咀分店之外,原來係油麻地近佐敦嘅位置有佢哋嘅Cafe version! 零限時提供一個地方比你地傾計做野之外,呢度嘅裝修犀利到我覺得簡直係一個地標! 遠距離已經見到門口,因為出面嘅牆柱都印咗港式潮語(°▽°) 就咁入去門口已經覺得好靚!估唔到成幢樓都係Studio,而且每一個樓梯位都係獨一無二嘅打卡位!如果係特登來影相,相信你鋪幾個星期都post唔晒啲相(^O^)打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸.5 /5Environment :📸📸📸📸📸/5 Price 💰73.5% 朱古力 —— $42 我發現我對朱古力嘅要求係嚴格啲(゚∀゚) 記得飲之前一定要搞一搞,因為個底有好多未溶嘅朱古力,所以飲得出唔係用朱古力粉沖嘅~ 而且佢嘅可可味係重過甜味~本身我係想叫佢嘅樽裝但係冇諗過咁大樽,我自己飲完杯裝都好滿足,所以建議大家如果買樽裝就同朋友分享~豆腐豆腐咖啡 —— $48大推薦! 好重嘅豆腐味但係同時間又唔會蓋過咖啡嘅香味,而且豆腐雪糕甜味都唔重,成杯嘢飲飲落好天然好fresh ~ 而
打卡friendly(*゚∀゚*)
Food /Dessert : 📸📸📸.5 /5
Environment :📸📸📸📸📸/5
Price 💰
73.5% 朱古力 —— $42
豆腐豆腐咖啡 —— $48
大推薦! 好重嘅豆腐味但係同時間又唔會蓋過咖啡嘅香味,而且豆腐雪糕甜味都唔重,成杯嘢飲飲落好天然好fresh ~ 而且最低有啲好似豆腐花嘅texture , 如果所有嘢揀一樣我會揀推薦佢!
洋蔥藍莓Bagel —— $44
Onion cream 好好食! 因為我好鍾意食洋蔥🧅 但係藍莓味就唔太突顯,要真係食到藍莓乾先食到藍莓味,不過兩隻味都幾夾~ 我覺得係幾特別嘅鹹點!
Seasonal 芒果慕絲蛋糕 —— $48
我覺得慕絲係幾好食嘅~ 但係同其他嘢食比較就有啲普通,我個人覺得如果有啲芒果粒會更好~
推薦值: ⚜️⚜️⚜⚜⚜️/5
環境一定係滿分㗎啦! 食物方面都幾有創意,而且好用心整個Menu~ 兩樣嘢夾埋我覺得10分推薦! !