2017-02-12
去馬埸 吾賭錢 食自助餐😝早幾天和一班foodies朋友來到 馬埸😝吃貨 愛吃不愛賭😂齊齊食自助餐晩市半自助餐價錢$410(平常賽事)-510(特別賽事)現在買一送一就可以吃到,價格合理主菜可加錢或不加錢升級美食💝頭盤甜品則仼你吃 推介: 烤紐西蘭羊架 +$120 😍😍😍😍(5分滿分)加+$120的 烤紐西蘭羊架質素甚高😌肉質嫩紅,軟腍入味配以檸檬香燒汁,好好吃推介: 燒美國肉眼扒 +$120 😍😍😍😍(5分滿分)加+$120的 燒美國肉眼扒 質素可好呢😌五成熟度,保留肉汁和鮮度牛扒軟嫩無比,牛汁四溢雖由3成熟變5成熟但我更愛五成熟,好好吃推介: 柚子芬蘭豬扒 +$80 😍😍😍😍(5分滿分)加+$80的 柚子芬蘭豬扒味道也好好哦😍非常厚肉地的豬扒,一切分,開肉質結實且腍嫩,入味香噴噴配以梅子汁和焦糖蘿蔔,😚好吃結論是,加錢主菜較好吃對於我來說,自助餐的重點是甜品喪食😂😂😂講得好聽啲,係甜品仼食馬會甜品的質素也算不錯😁右起順時針🎂: 開心果白朱古力珍珠布丁, 焗焦糖香蕉配雪糕,鮮果忌廉撻,焦糖紅桑子流心芝士蛋糕,紅絲絨朱古力蛋糕,檸檬青檸蛋糕開心果布丁🌟最有驚喜,開心果味超濃,好有新
早幾天和一班foodies朋友來到 馬埸😝
吃貨 愛吃不愛賭😂齊齊食自助餐
晩市半自助餐價錢$410(平常賽事)-510(特別賽事)
現在買一送一就可以吃到,價格合理
主菜可加錢或不加錢升級美食💝
加+$120的 烤紐西蘭羊架
質素甚高😌肉質嫩紅,軟腍入味
配以檸檬香燒汁,好好吃 推介: 燒美國肉眼扒 +$120 😍😍😍😍(5分滿分)
加+$120的 燒美國肉眼扒
質素可好呢😌五成熟度,保留肉汁和鮮度
牛扒軟嫩無比,牛汁四溢
雖由3成熟變5成熟
但我更愛五成熟,好好吃 推介: 柚子芬蘭豬扒 +$80 😍😍😍😍(5分滿分)
加+$80的 柚子芬蘭豬扒
味道也好好哦😍
非常厚肉地的豬扒,一切分,開
肉質結實且腍嫩,入味香噴噴
配以梅子汁和焦糖蘿蔔,😚好吃
結論是,加錢主菜較好吃 對於我來說, 自助餐的重點是甜品喪食😂😂😂
講得好聽啲,係甜品仼食
馬會甜品的質素也算不錯😁
開心果布丁🌟最有驚喜,開心果味超濃,好有新年氣氛😌 焗焦糖香蕉配雪糕🌟最好吃,香蕉軟化甜蜜,配上雪糕,冷熱交錯
檸檬青檸蛋糕🌟也好吃,酸得起勁,絲毫不膩
紅絲絨朱古力蛋糕🌟雖最愛 紅絲絨,但蛋糕太硬,不太好吃
……………………
👧 跑馬地馬場公眾席三樓(月貝凡)
👧 沙田馬場
......….........…