2017-03-08 551 views
我一向對海南雞飯情有獨鐘, 之前有一對朋友就專誠帶我和男友來這一間小店吃海南雞飯, 他們是這一間的常客, 聽他們講到好吸引, 又說價錢好抵, 又說味道好味. 來到門口發現舖頭真係好細, 只放了幾張枱, 幸好我們早到所以剛巧有張4人枱. 一坐下先看到價錢牌確是比較便宜, $35一碟海南雞飯, 雙併加$5. 我和男友分別點了海南雞+香茅雞翼飯, 及海南雞+咖哩牛腩飯, 再叫個小食泰式春卷試試 (唔記得價錢). 泰式春卷即叫即炸, 熱騰騰的, 但味道普普通通, 無甚特別. 而我碟海南雞+香茅雞翼飯, 香茅雞翼都幾有香茅味, 偏細隻, 還可以啦. 而海南雞是去骨的, 肉質都算嫩滑, 入口都唔鞋, 雞肉賣相也不錯, 跟飯的泰式醬汁也幾好味,  酸酸辣辣, 但油飯不太好, 香味完全不足...都唔覺得食緊既係油飯..而且都幾乾下..淨係佢個油飯我已經扣左好多分了...同埋佢會放啲蔥油在雞上面..好似食緊越南香茅XX飯咁....蔥油其實幾香, 但會令到成件事有點奇怪..既然都有泰式醬汁 點解又有蔥油呢. 而男友的海南雞+咖哩牛腩飯....咖哩牛腩份量幾多, 味道幾香, 唔會好辣, 仲有幾舊薯仔添, 但
而男友的海南雞+咖哩牛腩飯....咖哩牛腩份量幾多, 味道幾香, 唔會好辣, 仲有幾舊薯仔添, 但同海南雞放埋一起真係超唔夾....而且佢啲海南雞份量特別少 賣相也幾核突...口感有啲鞋..

價錢確是便宜...但回頭率應不會很高, 即使食都唔會再食飯, 會試下他們的粉麵吧.
2017-02-24
Type of Meal