爸爸病左😷要係屋企休息,我趁呢個時候出街幫檸茶入貨🛒。安排好一切後,就要諗🤔下佢哋晚餐食咩好,聽朋友介紹係㬌峰站附近有間“叄壽司凍肉專門店”,有壽司🍙、刺身、烏冬🍜、丼飯🍱等日式料理。餐廳門口好容易認,有隻紅色達摩喺門口🚪,等緊外賣既時候仲可以睇下野,因為佢哋有做代購🛒,都好多野賣。🌈腐皮牛油果三文魚壽司平平無奇既腐皮壽司,加上牛油果倍感清新,最估吾到配上新鮮既三文魚出奇地夾😋。🌈腐皮粟米沙律壽司腐皮包住足料爆餡既粟米🌽沙律,正。🌈火炙蟹棒壽司/火炙芝士蟹棒壽司蟹棒非常大件,分別揀左有芝士🧀同無芝士,食落口感覺非常滿足,但我都係鐘意有芝士多啲😋。🌈溏心蛋🥚切開蛋黃半熟未完全凝固的狀態,媽媽至愛😍。🌈照燒汁肥牛飯肥牛🐄肉質嫩滑,灑上滿滿嘅芝麻粒,配菜有溏心蛋🥚及西蘭花。🌈芝士玉子燒(半份)玉子燒顏色金黃,芝士🧀舖面再有少少微燶,口感偏札實。🌈蟹子沙律 配 麻醬青瓜🥒絲口感非常清爽,舖上滿滿蟹子,再配埋麻醬,非常滿足。炸蝦(4件) 配沙律醬檸茶口味真係好似我,比佢見到炸蝦🍤係咁話要食,結果一個人清曬四條。📍叄壽司凍肉專門店📌屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖#叄壽司凍肉專門店 #日式餐廳
爸爸病左😷要係屋企休息,我趁呢個時候出街幫檸茶入貨🛒。

🌈腐皮牛油果三文魚壽司

🌈腐皮粟米沙律壽司
腐皮包住足料爆餡既粟米🌽沙律,正。

🌈火炙蟹棒壽司/火炙芝士蟹棒壽司

腐皮牛油果三文魚壽司

🌈溏心蛋🥚
切開蛋黃半熟未完全凝固的狀態,媽媽至愛😍。

溏心蛋

🌈照燒汁肥牛飯
肥牛🐄肉質嫩滑,灑上滿滿嘅芝麻粒,配菜有溏心蛋🥚及西蘭花。

照燒汁肥牛飯

🌈芝士玉子燒(半份)
玉子燒顏色金黃,芝士🧀舖面再有少少微燶,口感偏札實。

芝士玉子燒(半份)

🌈蟹子沙律 配 麻醬
青瓜🥒絲口感非常清爽,舖上滿滿蟹子,再配埋麻醬,非常滿足。

蟹子沙律 配 麻醬

炸蝦(4件) 配沙律醬

炸蝦棒

📍叄壽司凍肉專門店
📌屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖

#叄壽司凍肉專門店 #日式餐廳 #日式料理 #壽司 #烏冬 #屯門壽司店 #ilovefood #hkfoods #hkfoodblogger #yummy #foodie #香港美食 #美食推介 #美食日記 #屯門美食 #屯門好去處

#hkkol #blogger #hkfoodie #親子 #全職媽媽 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #凍檸茶
2024-03-19
TakeAway
Type of Meal
Dinner
腐皮牛油果三文魚壽司
溏心蛋
照燒汁肥牛飯
芝士玉子燒(半份)
蟹子沙律 配 麻醬
炸蝦棒