2020-10-13 125 views
深深甜品叄元豆花冰茶龍珠價錢💲: $35/ $35好味程度😋: 3.5/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3.3/5性價比🥢: 3.8/5回頭率😚: 3.2/5-深深甜品係💛店,有幾款特別出名的甜品,經過當然入去食返次!唔係話好好食,但過得去啦,叫做咩都有🤭-第一款我地叫左招牌叄元豆花。呢款好多配料,個底係豆花,上面有芋圓,地瓜圓,黑糖珍珠同紫薯西米,仲可以揀多款,我就揀左芒果😂 雖然唔係好夾,但我真係好想食芒果,點知芒果唔當造,好酸仲有小小怪味😩 強烈唔建議大家叫芒果🥭‼️ 但豆花好滑好有豆味,珍珠夠煙韌,黑糖包住每粒珍珠好夠味。紫薯西米其實冇咩味,純粹係個色🧐 同埋佢地唔係主打芋圓,所以口感都一般,偏硬唔夠煙韌🤨 -另一碗叫左冰茶龍珠。呢碗一樣有芋圓地瓜圓,但唔煙韌既😔 個賣點係片菠蘿,真係超懷舊又解暑,一大片酸酸甜甜🤪 另外仲有大量蜂蜜茶凍。呢個超濃茶味,有淡淡蜂蜜味,好清爽,一食就sur入喉嚨😚 最尾仲有紅豆龍珠珠,咬落去仆仆下,好有趣😂 好似爆緊d紅豆咁。但整體呢間我覺得一般,因為芋圓真係唔得,係勝在好豐富。唔知其他會唔會好啲呢🤫
深深甜品
叄元豆花