失驚無神想入去數碼港兜個圈,真係好耐無嚟,因為太隔涉,入到個場真係無乜嘢行,食肆很多,正直午市,見呢間最多人,咁二話不說~gogogo~蓮-越泰坊。 揀咗~海鮮冬陰公湯河 三寶湯河(牛丸,牛腩,生牛肉) 小食~香茅雞翼,越式春卷 飲品~綠豆涼粉冰,龍眼冰首先想講,由我落單到上枱,唔使五分鐘,太快有啲擔心~先試啖湯,好彩都係熱嘅,好味~酸同辣好平均,鹹度亦好,唔會太鹹,不錯,海鮮亦算豐富有蜆,蝦,魷魚,同埋好多菇類物體😅,成碗嘢係個湯底最正,蜆肉太細隻,蝦應該係一早整定,太熟~鞋過我塊面,但因為肚餓,我都清晒成碗嘢。湯底都算不差,牛丸似港式,大大粒,唔算彈牙,但味道算ok,我只係偷食咗二啖,其他評唔到😅,但另一半話ok,佢都清左八成。廿蚊三隻雞翼,咬落去味道不錯,廿蚊三隻,無乜要求,唯獨是入面啲雞肉顏色有啲唔同。 春卷$48,幾多咬口,乾身,但係6件嘢得三塊菜,緊手咗啲。 二個人埋單$250,價錢合理,味道中規中矩。回頭度:3/5Btw 寫果時見到好多人「腐皮」,但我用餐時啲阿姐又唔覺咁差。
揀咗~海鮮冬陰公湯河
三寶湯河(牛丸,牛腩,生牛肉)
小食~香茅雞翼,越式春卷
飲品~綠豆涼粉冰,龍眼冰

春卷$48,幾多咬口,乾身,但係6件嘢得三塊菜,緊手咗啲。

二個人埋單$250,價錢合理,味道中規中矩。
回頭度:3/5
2024-06-19
$125 (Lunch)
  • 冬蔭功海鮮湯河
  • 香茅雞翼