2018-08-17 572 views
相信大家都知道呢期最紅既,就係台式飲品。其實台式飲品都唔係話最新先紅,不過最近真係好多過江龍,又奶蓋又黑糖,好似唔飲返幾杯都唔係香港人咁。有見及此,我早幾日咁岩出開尖沙咀又唔想飲奶茶,就簡左呢間荼理史喇。位置黎講係厚福街最入果邊,cotton on對面既一間小店。排隊既人唔算多,我地大概等左5-10分鐘左右,cotton on有冷氣,所以可以接受。一路都係想叫木瓜鮮奶芋圓果一個,可惜埋到去既時候佢話無曬,好可惜啊!跟係就叫左杯草莓既。第一下飲落去,嘩好甜!我估係因為我當時無攪暈佢,之後攪完再飲,好okay好好飲。芋圓好好食,係我想要既口感。不過飲多幾啖,發現無咩味,even連草莓既味都係咩,有d失望。但係based on個我芋圓,我會想再試下佢個木瓜鮮奶。

2018-08-11
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)