2018-09-16
睇朋友ig post 過d野食幾吸引,我同男朋友琴晚黎左食。哩度主打係牛肉麵,仲會有多款小食,其中滷水小食都幾多,要試下先!台式飲品都有好多款呀,落單係自己寫完喺餐牌交俾店員,我覺得幾好玩 哈!落左單無耐已經陸續上菜,快到驚人呀,咁岩果時好肚餓,所以咁快有野食好開心!滷牛筋滷牛肚拼盤 $48先黎既係滷水小食拼盤,可選擇兩款。我本身好中意食牛筋,覺得好滑爽口,又可以補充膠原。牛肚都中意食。牛筋同牛肚都煮得入味,唔錯!凍冬瓜珍珠奶茶 $30係一杯常見嘅台式飲品,用左白色珍珠,冬瓜茶調得唔會好甜,我本身都鍾意飲冬瓜茶,上面有層奶蓋,最近好多飲品都加左奶蓋,係多左層口感。肉燥青菜 $28青菜灼得青綠,通菜爽口,加埋特製肉燥一齊食好夠味。蕃茄湯紅燒牛肉麵 $78我諗哩款係就番香港人口味而創既蕃茄湯底,喺台式店食紅燒湯底既多。加入蕃茄多左鮮甜味,牛肉係好林,唔會痴牙,麵條彈牙掛湯。
滷牛筋滷牛肚拼盤 $48
先黎既係滷水小食拼盤,可選擇兩款。我本身好中意食牛筋,覺得好滑爽口,又可以補充膠原。牛肚都中意食。牛筋同牛肚都煮得入味,唔錯! 凍冬瓜珍珠奶茶 $30
係一杯常見嘅台式飲品,用左白色珍珠,冬瓜茶調得唔會好甜,我本身都鍾意飲冬瓜茶,上面有層奶蓋,最近好多飲品都加左奶蓋,係多左層口感。 肉燥青菜 $28
青菜灼得青綠,通菜爽口,加埋特製肉燥一齊食好夠味。 蕃茄湯紅燒牛肉麵 $78