2018-10-07 146 views
見朋友上次光顧呢間Club,啲相超吸引,所以今晚特意前來消費。餐廳位於大廈一樓,乘坐升降機到達餐廳,𨋢門打開便有侍應上前招呼,我哋跟著侍應走過吧枱,被帶到窗邊位置入坐,枱面有花生供享用。先來一個相當吸引的海鮮拼盤 $298-盤內有冰粒,冰面上放有半只睡蟹,龍蝦,鮑魚,青口,凍蝦及翡翠螺,見到都興奮,頓時食指大動,口水流個不停。睡蟹睡蟹,即係麵包蟹,呢款蟹運動量低,所以體內蟹膏非常之多。眼前的半只凍睡蟹,把牠的蟹蓋揭開,滿滿的蟹膏遍布著蟹身及蟹蓋,實在讓人急不及待用匙羹仔舀著來吃,好好味 lol 。磯燒鮑魚,何謂磯燒呢?它是日本烹煮海鮮方法之一,用湯汁慢火炆煮海鮮,使海鮮充滿濃郁湯汁味道。隻磯燒飽魚一啲都唔細,有食指咁長,好味又彈牙,真係食到我舔舔脷 lol 。食海鮮嘅時候,我哋點咗兩個飲品:Sea Smile $108-飲品被調配成海水藍的顏色,美得似最冷最深奧藍綠的海,入口清新之餘又有鮮果汁味。Chimay White $78-頗負盛名的老牌啤酒,冰涼啤酒入口好有麥香,徘徊在口腔似苦又甜之間,喝得出這啤酒的冷。尤其記得當晚點一個名叫 狂野摩天輪$128-竟然真的把摩天輪放到枱上,一個

先來一個相當吸引的海鮮拼盤 $298-

海鮮拼盤

食海鮮嘅時候,我哋點咗兩個飲品:

Sea Smile $108-

Chimay White $78-

尤其記得當晚點一個名叫 狂野摩天輪$128-
竟然真的把摩天輪放到枱上,一個以金屬製成的摩天輪,座艙變了擺放食物的籃子,油炸食物流連在摩天輪,包括有炸蠔,炸蝦,炸帶子,炸春卷,及炸紫薯。

每件食物都熱透心,炸蠔入口鬆軟,蠔味十足,炸蝦色澤金黃,炸帶子柔軟可口,還有必食炸紫薯呢!紫薯讓我驚喜萬分,首先摩天輪入面全是海鮮類製成品,無諗過會出現紫薯,它被處理得外脆金黃,內裡紫色洋溢,味道帶甜之餘又不失紫薯香氣。

凝望每件炸物在摩天輪流動,轉動着這個小玩意,好好玩 lol

狂野摩天輪

食完凍海鮮,炸小食之後,為了飽肚我們點來一客 意式辣腸薄餅 $118-

長型嘅Pizza切開有8小件,Pizza混合不同材料焗制而成,今次呢款Pizza入面有火箭菜、芝士、番茄醬、辣肉腸等。

意式辣腸薄餅

最後為晚餐畫上句號的是一座艾菲爾鐵塔打造而成的甜品,The Love of Eiffel $258-

The Love of Eiffel

粉紅色鐵塔上枱實在讓人大開眼界,店員在我面前為鐵塔底部注入水,迷霧效果此刻出現,更吸引其他食客的目光,而我更嘩嘩聲的 (輕聲的聲線) 同時又忙著為迷霧裡的甜品拍照。

迷霧散開過後,一切回歸平靜時,甜品清楚再現我眼前,有幾粒色彩繽紛嘅朱古力,一件心型的軟心朱古力寫住 I love you,幾件法式餅Macarons,還有兩個Mousses杯等等....

最後大家都食到肚子脹脹,坐著聊天傾計,看著店內巴黎鐵塔反轉的設計,真心的要說一句:「店家,你好有心思啊!」
2018-10-02
Type of Meal