2021-12-31
初初寫食評既時候都寫過另外一間食「砂鍋雞湯」既舖頭,今晚約咗朋友去深水埗食晚飯,佢推介左依間「醉藥雞」。晚飯時間去到都有幾多人等位,等左大概15分鐘就有二人位啦,一入到去已經好香醉雞湯味。「砂鍋雞湯翅」($68):😉😉😉😉😉黎到既時候就知依間最岩依家冬天食,因為個湯係熱辣辣,個湯飲落已經好有燉湯既感覺,夠濃味,有陣咸咸既金華火腿味,雖然翅既份量我覺得可以多少少😆大家記住要加$10加埋溏心蛋,因為夠溏心之餘,酒味夠香唔會苦,仲有好香桂花味。「麻辣豬肚」($48):😉😉😉😉😉初初以為份量唔會太多,始終係小食,但黎到既時候都幾多豬肚,豬肚都夠厚肉,配埋個麻辣醬好惹味,唔會辣得滯。「沙薑雞腳」($36):😉😉反而依一碟雞腳令人失望,自己同友人都覺得味道唔合水準,雞腳既沙薑味係接近0,但如果剩係食個汁腳又會幾咸下,所以應該係醃得唔夠入味。個人評分(滿分為5)味道:😉😉😉😉😉環境:😉😉😉員工友善度:😉😉😉CP值:😉😉😉😉😉
「砂鍋雞湯翅」($68):😉😉😉😉😉
「麻辣豬肚」($48):😉😉😉😉😉
「沙薑雞腳」($36):😉😉
個人評分(滿分為5)
味道:😉😉😉😉😉
環境:😉😉😉