2018-06-24 1212 views
今日難得過海去會展睇下展覽,又記得之前睇到灣仔又有一間老店要準備執,所以就特登黎到呢度朝下聖,唔係過多2個月就冇得再食。等候永遠係辛苦嘅,雖然我去到係3點半,唔係食飯時間,但都有條人龍,排左半個鐘先入得去坐,仲要我係一個人,如果唔係仲要等。其實唔洗睇餐牌,我已經諗好左食乜,一定係試下佢嘅招牌雲吞麵,同埋外賣2碗陳皮紅豆沙番屋企孝敬兩老。落左單都係漫長嘅等待,外賣紅豆沙好快到,但堂食嘅雲吞麵我等左足足半個鐘,都有人因為等得耐而鼓譟。但我心諗,你黎到呢度應該都預左啦~雲吞麵一黎,我就諗,啲雲吞呢??原來喺晒底,粒粒都好透視,見到就想食啦!啲蝦又大隻又新鮮,食到我耳仔郁郁!回家食左紅豆沙,其實即刻食一定係再好食啲,不過啲紅豆沙真係好細滑。價錢係貴架,但一次半次,而且過左8月就冇得食了,點都抵嘅。

蝦餃雲吞麵

雲吞麵一黎,我就諗,啲雲吞呢??

原來喺晒底,粒粒都好透視,見到就想食啦!
啲蝦又大隻又新鮮,食到我耳仔郁郁!

陳皮紅豆沙

價錢係貴架,但一次半次,而且過左8月就冇得食了,點都抵嘅。

2018-06-16
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$55 (Tea)
蝦餃雲吞麵
陳皮紅豆沙