2017-11-09 678 views
難得老公一星期放2日假,前日去左大半日街;今日就乖乖在家休息一下,只係落街食個下午茶就算啦。不過其實樓下都冇乜好食,食店選擇真係唔多,所以最後又係一粥麵啦。本來呢,我想食上次果隻芝麻蜜糖雞翼架;因為真係幾好味。點知已經冇左啦但又發現有好抵食既下午茶餐。因為我又想食銀針粉,又想食碗仔翅,所以最後老公就買晒2款下午茶餐Share食啦。碗仔翅配魚蛋蘿蔔,都幾好食,冇話好似上次隻芝麻雞翼咁會令人想再食囉。同埋今日D野完全唔熱的,感覺又冇咁好。銀針粉配炒麵魚蛋,銀針粉幾好食,但係D料真係少左D,重有就係唔夠熱。炒麵,我鍾意食甜醬食,有甜醬就點都好食架啦下午茶餐只係29蚊一個,真係幾抵。配炒麵都真係幾飽,但如果只係配魚蛋蘿蔔就應該會差D囉。

下午茶碗仔翅配魚蛋蘿蔔
下午茶銀針粉配炒麵魚蛋

2017-11-08
$30 (Tea)
下午茶碗仔翅配魚蛋蘿蔔
下午茶銀針粉配炒麵魚蛋