2018-10-23 182 views
今日又山長水遠入將軍澳做野完左當然要係個到食埋飯啦難得入到黎~~朋友介紹話有間餐廳專用砂煲黎做主題食小菜既~咁就一於試下啦去到餐廳已經聞到好香野食味haha!餐廳既店員服務好友善令人覺得好舒服。首先我地點左珍珠奶茶,茶夠濃,珍珠咬落好有彈性,同時都點左荔枝冰,唔通普通茶餐廳用罐頭糖水黎沖既味道,令人胃口大開先點左豬手,皮脆肉嫩 食落去有幾種口感 肉既香味留係口腔 呢d應該叫齒頰留香haha 重點係皮夠脆!同食緊薯片一樣,調味調得好好味,又唔會太油膩,加分!第二道菜係冬菇雞煲仔飯,雞肉好嫩滑,飯吸收哂所有汁嘅精華,美味可口,重點係夠多飯焦啊!!個人食煲仔飯最最最中意食飯焦又夠香又夠脆!!!!又要加分之後就叫左個鐵板黑椒牛柳,一上到枱已經聞到勁香加上配菜新鮮洋蔥青椒等非常鮮甜,黑椒既香味香濃郁 辣度剛好。注重健康飲食既我們都點左一個上湯浸時蔬,無諗過個湯都幾好飲,完全唔會覺得好勁味精 飲落有香噴噴既香菇味 再加上枸杞,非常養生。估唔到將軍澳有間咁好食既小菜餐廳,下次經過都會再黎試啊!!
朋友介紹話有間餐廳專用砂煲黎做主題食小菜既~咁就一於試下啦
去到餐廳已經聞到好香野食味haha!
餐廳既店員服務好友善令人覺得好舒服。
首先我地點左珍珠奶茶,茶夠濃,珍珠咬落好有彈性,

先點左豬手,皮脆肉嫩 食落去有幾種口感
同食緊薯片一樣,調味調得好好味,又唔會太油膩,加分!

第二道菜係冬菇雞煲仔飯,雞肉好嫩滑,
又夠香又夠脆!!!!又要加分

之後就叫左個鐵板黑椒牛柳,一上到枱已經聞到勁香

注重健康飲食既我們都點左一個上湯浸時蔬,

估唔到將軍澳有間咁好食既小菜餐廳,下次經過都會再黎試啊!!
Type of Meal
Dinner