2019-04-12 33 views
在尖沙咀行下街都被我發現咗一間珍珠奶茶超好飲,而且這店主人都好用心在做他的奶茶店, 他的手炒黑糖珍珠奶茶是我飲過咁多個珍珠奶茶中數一數二好飲的, 店鋪不大, 位於尖沙咀漢口道漢宜大廈地鋪, 因為行街行到口渴, 我見到街邊有間賣嘢飲的店舖, 隨手就買了杯黑糖珍珠奶茶來飲, 買完飛, 等了幾分鐘, 我杯手炒黑糖珍珠奶茶就已到我手, 我拿在手中, 在店舖門口一邊看手機一邊準備飲用, 從店裡面走出一位年輕人, 走到我面前輕聲告訴我, 這奶茶要攪勻才好飲, 非常有禮貌, 於是我同他傾了兩句, 知道他非常用心的在經營他這間小小的茶品舖, 每日都是人手炒黑糖, 勿必令到黑糖濃郁. 我啜了一啖入口, 果然的黑糖奶茶有非常濃郁的黑糖香, 香得來又不是甜到漏, 而且奶茶好滑, 整個口腔是即有黑糖香, 又有茶香, 吞咗入肚之後,個口腔中仍然有香滑的感覺, 認真唔錯!