2018-12-24
威靈頓街都有個間日式居酒屋,一樣非常有日本風味,外面有好多紅色燈籠,好有趣,好靚。入面都相當熱鬧,見佢客似雲來就知道相當可靠,絕對唔會中伏。安排咗個位置,坐落都好舒服,唔會覺得逼。可能太耐無食日本野連杯茶都覺得好飲d😂話都無咗快道送嚟第一個菜式,係頭盤,係海膽杯,另外嗰個係牛油果沙律。海膽杯入面用料十足,用料新鮮。跟住道芝士年糕,成個蛋糕咁嘅款,但仍然保持住年糕嘅口感,當然味道亦係一等一,無得彈。呢個係火燒帶子卷,非常美妙,威力係由視覺去影響我嘅味覺,見到就已經流口水。睇佢平平無奇,其實係雞翼包鮑魚,仲透出淡淡嘅清酒香味,食落新奇又有趣,味道配合亦一絕。睇下上面d海膽,魚子,多到滿瀉,絕對唔孤寒,幾有誠意。呢個菜,相當有趣,先唔講乾冰效果令到好似仙環咁靚。佢係蒟蒻麵,入口相當滑溜,食過呢個麵翻唔到轉頭,唔想再食其他麵。最後一個海膽雪糕做收尾,為豐富嘅一餐做收尾,海膽膽雪糕同樣入口即溶,刺激著口里每一個味蕾,非常滿足。
入面都相當熱鬧,見佢客似雲來就知道相當可靠,絕對唔會中伏。
睇下上面d海膽,魚子,多到滿瀉,絕對唔孤寒,幾有誠意。